פסולת ומיחזור
פסולת הינה תוצר בלתי רצוי או בלתי שימושי. ישנם זרמים שונים של סוגי פסולת, ביניהם: פסולת בניין, פסולת גושית, פסולת יבשה ועוד. לכל זרם של פסולת נדרש טיפול שונה המותאם לתכונותיו. טיפול לא נכון בפסולת עלול לגרום למפגעים רבים למשאבי הטבע (קרקע, אוויר ומים) ובאופן ישיר להשפיע על איכות החיים בקרב האוכלוסייה. פסולת לא מטופלת עלולה לגרום להתפשטות מחלות ומזיקים ולהוות מפגע בטיחותי ומטרד ריח קשה המשפיע על איכות החיים. הטמנה של פסולת מביאה איתה השלכות סביבתיות קשות עבור הקרקע, והשלכות נוספות מבחינה בריאותית וכלכלית ולכן יש לפעול להקטנת כמות הפסולת המועברת להטמנה.
חשוב לזכור! פסולת עבור האחד אינה בהכרח פסולת עבור האחר.
בתחום הפסולת האיגוד מסייע ומלווה מקצועית את הרשויות בקידום פתרונות קצה ותחנות מעבר, מבצע סיורי פיקוח למיפוי אתרים פיראטיים והשלכות פיראטיות של פסולת בכדי למצוא לכך פתרונות בשיתוף הרשות ונותן מענה לפניות ציבור בנושאים השונים.
כמו כן, האיגוד משתף פעולה עם המשרד להגנת הסביבה בניהול פרויקטים אותם המשרד מעוניין לקדם, מבצע סיורים בתחנות מעבר לפסולת יבשה לבדיקת עמידה בתנאים הסביבתיים שברישיון העסק ומטפל ברישיונות עסק עבור עסקים להובלת פסולת בניין.
מיחזור
תהליך המיחזור הינו בעל חשיבות כלכלית וסביבתית רבה. התהליך כולל מיון החומרים ועיבוד חומר או מוצר בתהליך תעשייתי. מטרתו של תהליך המיחזור הוא חסכון בחומר גלם או יצירת מוצר חדש. חלק גדול מהמיחזור בישראל מתבצע במפעלים יעודיים הקולטים פסולות מסוגים שונים: פלסטיק, נייר, קרטון, זכוכית ועוד. ישנה אחריות אישית לכל תושב ואזרח למזער את כמויות הפסולת ולהשתמש בפחים המיועדים להפרדה של הפסולת על מנת להגדיל את אחוזי המיחזור בארץ ובעולם.
יתרונות המיחזור:
- הקטנת כמויות הפסולת המיועדות להטמנה.
- הקטנת עלויות הטיפול בפסולת.
- שיפור במצב הניקיון והתברואה בשטחים ציבוריים.
- חיסכון תעשייתי כתוצאה מצמצום בעלויות היצור.
האיגוד מסייע ומקדם יחד עם הרשויות תוכניות ופעולות לצמצום כמויות הפסולת ולהגדלת שיעורי המיחזור.